Η διατροφική πυραμίδα είναι μια αναπαράσταση του βέλτιστου αριθμού μερίδων που πρέπει να τρώγονται κάθε μέρα από κάθε μια από τις βασικές ομάδες τροφίμων. Η πρώτη πυραμίδα εκδόθηκε στη Σουηδία το 1974.
Όσο πιο πάνω ή πιο κάτω βρίσκεται ένα τρόφιμο στην διατροφική πυραμίδα, τόσο περισσότερο ή λιγότερο συστήνεται η κατανάλωση του.
Συνήθως στην κατώτερη θέση βρίσκονται τα δημητριακά, το ρύζι και το ψωμί όπου συστήνεται να καταναλώνεται συχνότερα, τα φρούτα και λαχανικά στην αμέσως πάνω θέση (όπου συνίσταται η συχνή κατανάλωση τους), τα γαλακτοκομικά, τα κρέατα και τα ζωικά τρόφιμα αμέσως πάνω (όπου συνίσταται λιγότερη κατανάλωση τους) και πάνω τα λιπαρά, τα έλαια και τα γλυκά (όπου συνίσταται μετρημένη κατανάλωση).
πηγη:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1
Μεσογειακή διατροφή: Χαρακτηρίζεται από διατροφικές συνήθειες των κάτοικων της
Κρήτης.
Έκανε διάσημη την Ελλάδα οδηγώντας τους ειδικούς ανά των κόσμο να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο «φαινόμενο της Κρήτης» όπως ονομάστηκε, χάρη στη μακροζωία του πληθυσμού του νησιού (η κύρια μελέτη όσον αφορά τον μεσογειακό τρόπο διατροφής είναι η περίφημη έρευνα των Επτά Χωρών).
πηγή:https://logodiatrofis.gr/diatrofikh-puramida/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου